Günümüzde, halı saha zemininde çoğunlukla suni çim halı kullanılmaktadır. Gün geçtikte, suni çim halıların uzun ömürlü oluşu ve bakım masraflarının doğal çime oranla daha düşük olması sebebiyle kullanım oranını arttırmıştır. Fakat halı saha yapımında suni çim kaplama yaparken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Confetti bünyesinde yer alan Congrass markası olarak o unsurları sıraladık..
Harita veya topograf tarafından halı sahanın yapılacağı yer belirlenmelidir. Halı saha alanı, iş makineleri ile saha aplikasyonu sırasında belirlenen kotlara getirilerek düzenlenmeli ve saha içi drenaj kanalları kazılmalıdır.
Halı Saha Nasıl Yapılır?
Halı sahanın etrafına aplikasyon sırasında belirlenen köşe kazıkları çakılmalı ve sahanın dış ortamla irtibatının kesilebilmesi için kotlara uygun beton duvar üretimi yapılmalıdır.Yağışlı havalarda saha yüzeyindeki suyun tahliyesi için kazılmış drenaj kanalları içine özel delikli borular yerleştirilmelidir.Tahliye noktalarına bağlanan bu borularla suyun dışarı atılması sağlanmalıdır.Saha yüzeyine 15 cm. yüksekliğinde 3-4 numara iri kırma taş dolgusu yapılmalı bu katmanın üzerine de 1-2 numara tabir edilen ince kırma taş dolgusu atılmalıdır.
Saha yüzeyinin düzgünlüğü, oyun konforunu ve döşeme kalitesini direkt etkiler. Bu nedenle saha üst katman dolgusu yapılırken, saha yüzeyinde hiçbir dalgalanma kalmaması için üst katman dolgusu yapılırken 3m uzunluğunda bir mastar ile mastarlama yapılmalıdır.Halı saha yüzeyi, pürüzsüz hale getirildikten sonra maksimum 1 tonluk silindir yardımı ile saha yüzeyi sıkılaştırılmalıdır.Halı saha zemini tamamlanarak tel çit ile çevreden ayrılması sağlanmalıdır.
Halı Saha Bakımı ve Kullanımı
Halı saha aydınlatması yapılmalıdır. Altyapısı tamamlanan halı saha zemini Congrass suni çim halı uygulamasına hazır hale getirilmelidir.Ürünün uygulanacağı alanın mevcut altyapısı Confetti Halı San. A.Ş. ‘ye kontrol ettirilmeli, zemin uygunluğu için yazılı “Onay” alınmalıdır.
Dış mekanlarda kullanılan ürünler, atılan pislikleri ve havadaki tozu toplarlar. Kullanım sıklığına bağlı olarak ürün üzerindeki pislikler manuel olarak uygun bir fırça yardımı ile ya da kullanımı uygun elektrik süpürgesi ile yabancı maddelerden temizlenmelidir. Sıcak havalarda uygulama alanının haftada 4 kez sulanması gerekmektedir. Ürünün uygulandığı alana hayvan girmemelidir.
Montajı tamamlanan ürünün üzerine iskele v.s. kurulmamalı, belirtilen ağırlığın üzerindeki iş makineleri, bakım/onarım araçları alınmamalıdır. Ürün üzerinde sivri uçlu, çivili ayakkabılarla, aksesuarlarla gezilmemelidir. Ürünün uygulaması tamamlandıktan sonra açıkta kalan kenarlarda hareketlilik fazla ve tutkalın yeterli olmayacağı durumlar varsa metal profil ile ürünün zemine montajı tamamlanmalıdır. Ürünün hammaddesi petroldür bu nedenle yanıcı/yakıcı maddelerden uzak tutulmalıdır.